Copydan Tekst & Nodes norske søsterorganisation Kopinor har foretaget individuel fordeling af vederlag. Det kommer en række danske autorer og udgivere til gode.

Kopinor tilbyder ligesom os kopiaftaler. Tjenesten BOLK er en del af kopiaftalen for universiteter og højskoler, og kort fortalt er det en løsning for fremstilling af digitale kompendier.

Kopinor har forsynet Tekst & Node med data om en række danske rettighedshavere, der har fået deres materiale anvendt i kompendierne. Informationerne om hvilke værker, der er blevet brugt, er efterfølgende blevet registreret i vores database , og allerede kort før sommerferien begyndte vi at udbetale vederlag til de enkelte rettighedshavere for den brug.

Generelt foretager Kopinor ikke individuel fordeling direkte til den enkelte rettighedshaver, ligesom Tekst & Node gør, men vi har (naturligvis) en gensidighedsaftale med dem, som gør, at der hvert år udveksles midler, for kopiering af danske tekster og noder i Norge og vice versa.

Materialet fra BOLK gav dog anledning til, at Norge – via vores administration – kunne fordele vederlag direkte til hver enkelt anvendt rettighedshaver.

Læs mere om BOLK her.

Del denne artikel