Grønt lys til at genaktivere den løsning hos det Kgl. Bibliotek, som sikrer, at brugerne igen kan få adgang til de såkaldte ’døde aviser’ hjemmefra.

Rettighedshaverne har lige inden jul hastebehandlet en henvendelse fra Det Kgl. Bibliotek, som betyder, at der igen er online adgang til det store katalog af digitaliserede aviser, som er udgivet i perioden 1921-2002. Det er 67 aviser, som bl.a. tæller titler som Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad og mange andre titler, der samlet set løber op i mere end seks millioner avissider. Således bliver den aftale genaktiveret, som i første omgang blev lavet under den første nedlukning i forbindelse med Covid-19 i april 2020.

Den oprindelige aftale blev i sin tid modtaget meget positivt af brugerne, og rettighedshaverne er derfor glade for, at det igen lykkedes at finde en hurtig løsning i forbindelse med denne nedlukning takket været et godt og hurtigt samarbejde med både Det Kongelig Bibliotek, Kulturministeriet og vores medlemsorganisationer som bl.a. Danske Medier og Dansk Journalistforbund.

På facebook skriver Det Kongelige Bibliotek: ”Vi har henover julen forhandlet en ny aftale med Copydan Tekst og Node på plads, så vi i lighed med under sidste nedlukning kan tilbyde adgang til de ejerløse aviser i Mediestream hjemmefra, mens folkebibliotekerne er lukkede. Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads, for vi ved, at mange af jer efterspørger muligheden for at læse i aviserne hjemmefra. ”

Aftalen er midlertidig og gælder så længe, at folkebibliotekerne er lukkede.

Se oversigt over de ejerløse aviser https://www.kb.dk/ejerloseaviser
Find aviserne i www.mediestream.dk

Del denne artikel
Vidste du:

Vores kunder er uddannelser samt private og offentlige virksomheder