Morten Rosenmeier er ved den årlige generalforsamling blevet valgt til ny bestyrelsesformand for Copydan Tekst & Node. Han erstatter Hanne Salomonsen, som takker af efter tre år som formand.

Det er et velkendt ansigt, som fremover kommer til at fungere som bestyrelsesformand for Copydan Tekst & Node. På den nyligt overstående generalforsamling pegede repræsentanter fra medlemsorganisationerne på, at det fremover er Morten Rosenmeier, der skal tegne bestyrelsesarbejdet som formand for foreningen. Morten er formand for UBVA (Akademikerne) og professor i ophavsret på Københavns Universitet. Han har i de sidste tre år fungeret som næstformand for bestyrelsen.

  • ”Det er en spændende stol, jeg sætter mig i. Copydan Tekst & Node kan i år fejre, at vi i 40 år har sikret aftaler, der kommer brugerne såvel som rettighedshaverne til gavn. Den indsats bliver ikke mindre vigtig i en tid, hvor teknologi, brugeradfærd og forretningsmodeller udvikler sig drastisk, og hvor det fortsat vil være essentielt at sikre det økonomiske fundament for de omkring 75.000 rettighedshavere, der i dag får betaling for deres arbejde gennem Copydan Tekst & Node. Det arbejde glæder jeg mig til at udvikle i samarbejde med resten af bestyrelsen,” siger Morten Rosenmeier.

Dedikeret indsats fra afgående formand
Formandsskiftet markerer samtidig et farvel til Hanne Salomonsen, direktør i Gyldendal Uddannelse, der efter tre år på formandsposten og fem år som næstformand har valgt at sætte et punktum for bestyrelsesarbejdet i Copydan Tekst & Node.

  • ”Hanne og jeg har i tre år haft et fremragende samarbejde som henholdsvis formand og næstformand i bestyrelsen. Med Hanne ved roret har rettighedshaverne været i utrolig gode og kompetente hænder. I 8 år har hun med politisk tæft kæmpet for både autorer og udgivere, og resultaterne taler for sig selv. Hanne har ført os vel gennem de sidste tre års omskiftelige tider med nye digitale platforme og nye love og direktiver, og det er dette vigtige arbejde, som jeg sammen med resten af bestyrelsen ser frem til at fortsætte. Vi ønsker Hanne alt det bedste fremover og takker for et meget positivt samarbejde,” siger Morten Rosenmeier.

Også fra Tekst & Nodes administrative ledelse lyder der en stor tak til Hanne Salomonsen. Direktør Anders Kristian Rasch siger:

  • ”Hannes skarpe forretningsforståelse og indsigt i branchen har været med til at sikre, at Tekst & Node konstant har været i fremdrift, og vi er mange, der vil savne hendes balancerede og humoristiske tilgang. Hanne har i den grad været med til at sætte sit præg på både organisationen, aftalerne og resultaterne, og rettighedshaverne skylder hende en stor tak for hendes engagement,”

 

Fremover bliver bestyrelsen i Copydan Tekst & Node tegnet af følgende medlemmer:

Bestyrelsesformand
Morten Rosenmeier, formand UBVA (Akademikerne) og professor i ophavsret på Københavns Universitet.

Næstformand
Cliff Hansen, valgt ind i bestyrelsen for Danske Forlag, og forlagsdirektør for Alinea.

 

Øvrige bestyrelsesmedlemmer

Organisation

Autorer og udøvere

Bestyrelsesmedlem
Akademikerne Morten Rosenmeier
Danske Dramatikere Christina Bergholdt Knudsen
Danske Populær Autorer (DPA) Niels Mosumgaard
Danske skønlitterære Forfattere (DsF) Peter Adolphsen
Dansk Forfatterforening Morten Visby
Dansk Journalistforbund Mogens Blicher Bjerregård
Dansk Komponistforening Morten Olsen
DJBFA / Komponister og Sangskrivere Andreas Hemmeth
VISDA (tidligere Copydan Billeder) Peter Thornvig
Organisation

Forlag og udgivere

Bestyrelsesmedlem
Brancheforeningen for Undervisningsmidler Thomas B. Wilckens
Danske Forlag Cliff Hansen
Danske Medier Stig Ørskov
Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter Ivan Rod
Foreningen Universitetsforlagene i Danmark Marianne Alenius
Musikforlæggerne i Danmark Loui Törnqvist
Del denne artikel