Copydan Tekst & Node er igen at finde blandt udstillerne til årets uddannelsesmesse - Læringsfestival online.

Læringsfestival online 2021 er fire dage med inspiration, idéer til undervisningen og konkrete indspark til undervisere, skoleledelser, pædagoger, konsulenter og andre med interesse for dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelser og voksenuddannelser. Som altid er vi at finde blandt udstillerne.

Online formatet er helt nyt (ligesom meget andet i denne tid), og vi glæder os til at få virtuelt besøg i vores stand, tage en snak om kopiering og byde på konkurrencer, goodiebags og plakater til download.

Vi har også tre helt nye film, som vi viser på vores stand. Filmene er en del vores TAK kampagne.

Vores tre ambassadører for TAK-kampagnen, forfatter Jesper Wung-Sung, lærebogsforfatter Trine May og komponist Bjarne List Nissen fortæller i hver deres lille film om deres kreative proces – og om, hvor afgørende det er, at der er et økonomisk fundament, som kan sikre den tid og ro, som det kræver at skabe nyt.

Som underviser kan du nyde at få et indblik i tre forskellige kreative processer og med egne øjne se, hvor dine indberetninger af kopier rent faktiske ender henne i kredsløbet.

 

Oplæg ved Merlin P. Mann

1. marts kan man høre Merlin P. Mann tale, når Copydan Tekst & Node inviterer indenfor til et virtuelt oplæg om fantasy, fiktion og historieformidling.

Hvis du som underviser vil vide mere om, hvordan man kan bruge fantasy og fiktion i historiefaget og i historieformidling, så er dette oplægget for dig.

Forfatter Merlin P. Mann står bag fantasyromanen ”Blodkongens datter”, der udkom i sommeren 2020 og er første del af bogserien ’Rane og det magiske museum’. Bogen er en ny spændende hybrid inden for læremidler – fantasy, fiktion og historieformidling på én gang, og den er blevet til i et unikt samarbejde med Nationalmuseet.

”Blodkongens datter” blander eventyrlige tidsrejser med en genfortælling af striden mellem Svend, Knud og Valdemar, og bogen tager udgangspunkt i en række konkrete genstande fra Middelalderen, som man kan opleve på Nationalmuseet. Det betyder, at læseren selv (under normale omstændigheder) undervejs eller bagefter kan gå på opdagelse i museets udstillinger og se de konkrete ting, som romanen omhandler.

Læs mere om romanen på Merlin P. Manns egen hjemmeside

Oplægget fokuserer på udfordringer og muligheder, når man bruger fakta og fantasy til at styrke historieformidling og opøve kildeforståelse i forhold til eventyrlige tekster. Undervejs kommer Merlin ind på emner som fiktion, fakta, fantasygenren, historiske romaner, kildekritik m.m.

Stream oplægget d. 1. marts og i perioden derefter på www.laeringsfestivalonline.dk.

Vi håber, at vi ses!

Del denne artikel
Vidste du:

Copydan Tekst & Node samarbejder med søsterorganisationer over hele verden