Menu

Explainers: Små film om fordeling

Hvordan finder vi frem til, hvem der skal have penge hvert år? Hvordan foregår stikprøverne? Hvorfor kan vederlag svinge fra år til år? Få svar, når vores vicedirektør Stefan kigger nærmere på de spørgsmål, vi får fra mange rettighedshavere.

Grid Item Thumbnail

Selvom dit beløb varierer hvert år, så passer regnskabet i sidste ende. Vi ser på et konkret eksempel baseret på kopiering af en bog i grundskolen og kigger på, hvordan vores stikprøver over tid sikrer dig præcist det vederlag, du er berettiget til.

Varighed: 2:32 min.

Grid Item Thumbnail

En årlig stikprøve på 50 mio. sider kopier og en database med registreringer tilbage fra 1997 – det er rygraden i det system, der med 95% nøjagtighed kan beregne, hvem der har vederlag til gode.

Varighed: 1 min

Grid Item Thumbnail

Der er mange måder at kopiere på – men vores aftaler dækker både de fysiske såvel som de digitale kopier. Hør mere om, hvordan aftalerne er fulgt med tiden, så du er sikret vederlag for både den ene og den anden form for kopiering.

Varighed: 1:31 min.

Grid Item Thumbnail

Bliv klogere på mekanismerne bag udregningen af vederlag. Vi dykker ned i et konkret regnestykke for kopiering af skønlitteratur på grundskoleområdet. Regnestykket vil variere alt efter, hvor mange rettighedshavere, der er inde over, og hvilke materialetyper, der er tale om.

Varighed: 1:33 min.