Vidste du:

Copydan Tekst & Node har eksisteret siden 1980

Udbetaling af aconto-vederlag

I slutningen af august 2024 udbetaler vi aconto-vederlag til danske rettighedshavere, som opfylder en række kriterier. Læs mere her om aconto-udbetalingen.

 

 • Hvem får udbetalt aconto-vederlag?
  Udbetaling af aconto-vederlag træder i kraft for danske rettighedshavere, der som minimum har fået udbetalt 20.000 kr. i vederlag hvert af de seneste tre år. Denne mulighed gælder dog ikke for billedautorer.
 • Hvordan udregnes aconto-vederlagets størrelse?
  Aconto-vederlaget baseres på historiske data og svarer til 50 % af det laveste beløb, man har fået udbetalt i løbet af de seneste tre år. Er det laveste beløb fx 20.000 kr., vil man således få udbetalt 10.000 kr. i aconto-vederlag.
 • Hvordan modregnes aconto-vederlaget det faktiske vederlag?
  Udbetalingen i august er et forskud. På dette tidspunkt er vi stadig i gang med at registrere kundernes kopiering. Et faktisk vederlag er udregnet og klar til udbetalingen i februar, hvor der samtidig vil ske en automatisk fratrækning af aconto-vederlaget.
 • Hvad sker der, hvis man får for meget udbetalt på forskud?
  Skulle det ske, at man i februar har et faktisk vederlag, som er lavere end det udbetalte aconto-vederlag fra august, vil man blive modregnet i de kommende års vederlag. Man vil derfor kunne opleve, at man ikke får udbetalt vederlag i februar. 
 • Hvad hvis man ønsker at framelde sig aconto?
  Fik du udbetalt aconto-vederlag sidste år, så får du det automatisk udbetalt igen – forudsat, at du opfylder kriterierne. Ønsker du ikke at modtage et forskud, så giv os besked senest den 9. august på mail: kontakt@tekstognode.dk

 

Spørgsmål?
Har du spørgsmål til aconto-vederlag kan du kontakte os på tlf. 35 44 14 93 eller kontakt@tekstognode.dk.