Indberetning

Er din skole udpeget til at indberette kopier til Copydan Tekst & Node i dette skoleår? Så skal vi se en ekstra kopi af alt det, du kopierer i et helt år. Både de digitale kopier og papirkopierne.

Indberetningen går på tur mellem landets skoler og er en vigtig del af den kopiaftale, din skole har med os. Det er ikke en kontrol – I har allerede betalt for kopierne. Vi bruger udelukkende indberetningen til at identificere, hvilke rettighedshavere vi skal sende pengene videre til.

Send os en ekstra kopi
Tænk på os som en ekstra elev i klassen. Hver gang du kopierer til dine elever, så sender du også en kopi til os. Vi vil gerne se alt det ophavsretsligt beskyttede materiale, du kopierer fra – lige fra bøger, digte, artikler og sange til internetsider, avisartikler og digitale læringsplatforme. Og både dansk og udenlandsk materiale. Vi skal også se elevernes kopier.

Se, hvilke materialer I skal indberette her

Eksamensopgaver skal også indberettes
Når du henter eksamensopgaver fra Prøvebanken og deler med dine elever, er der tale om kopiering, som skal indberettes. Sådan gør du

Din ekstra kopi gør hele forskellen
Når du indberetter dine kopier, bakker du op om de mennesker, der skaber de tanker, sætninger, historier, noder og illustrationer, som du bruger i din undervisning. De får nemlig betaling for deres arbejde, når du indberetter, hvilke kopier du bruger.

Hvert skoleår indberetter lærerne på ca. 170 skoler og uddannelsesinstitutioner deres kopier til os. Jeres indberetning betyder, at omkring 70.000 rettighedshavere hvert år får betaling for deres arbejde.  TAK for det.

Læs mere i vores brochure her