Menu

Vidste du:

Vi repræsenterer autorer og udgivere inden for tekster og noder

Digitalkopiering og fotokopiering

Vælg selv kopieringsmetode

Vi skelner ikke mellem analog (fotokopiering og print) og digital kopiering af tekster og noder. Når vi bruger ordet ”kopiering”, dækker det derfor over flere former for kopiering: Fotokopiering, print fra internettet, skanning, copypaste og andre former for digitalkopiering.

Du skal bare altid huske 20 % max. 30 sider, og at digitale filer kun må deles med de studerende på institutionens passwordbeskyttede læringsplatform.

Vær opmærksom på, at digitale kopier dog gerne må sendes via e-mail i de tilfælde, hvor modtageren er dagskursist og ikke har adgang til det passwordbeskyttede intranet.

 

Kopieringsmetoderne er:

 • Fotokopi
  Fra papir til papir
 • Skan og Print
  Fra papir til digital fil
  Fra internettet og andre digitale medier til udprint på papir
 • Digital kopiering
  Fra et digitalt format til et andet digitalt format
  Du må f.eks. copypaste, downloade eller på anden måde digitalkopiere fra digitale tekst- og nodemedier, som hjemmesider, e-bøger, cd-rom’er og pdf-filer.

 

Sådan må du dele digitale kopier med de studerende:

Gemme/uploade

Digitale kopier må kun gemmes/uploades og deles med de studerende på institutionens passwordbeskyttede intranet.
Platformen skal administreres af institutionen, der bl.a. skal styre adgangen til materialet, så det kun er ansatte og studerende, der er tilknyttet institutionen, der har adgang til materialet. Institutionen skal også have overblik over indholdet og kunne fjerne materiale fra platformen.
Det betyder, at digitale kopier ikke må deles via mail, sms og tjenester som f.eks. Facebook.
Studerende og ansatte må have adgang til materialet, så længe de er tilknyttet institutionen.

Vær opmærksom på, at digitale kopier dog gerne må sendes via e-mail i de tilfælde, hvor modtageren er dagskursist og ikke har adgang til det passwordbeskyttede intranet.

 

Vise på interaktive tavler

Du må altid vise det kopierede materiale på interaktive tavler som SmartBoards – gerne via din iPad eller andre mobile enheder.