Menu

Staten

Vores arbejdspladslicens dækker jeres digitale forbrug 

Når I downloader PDF’er, tager screenshots af hjemmesider, copy-paster fra årsrapporter eller sender uddrag fra nye markedsundersøgelser, så anvender I andres materiale. Og dét kræver tilladelse fra rettighedshaverne bag – også selvom det hele ligger frit tilgængeligt på internettet. 

Copydan Tekst & Node giver adgang til, at I lovligt kan bruge og kopiere ophavsretligt beskyttet materiale i løbet af jeres arbejsdag – både det, der er trykt på papir, men også det, som er udgivet digitalt. I får således mulighed for at anvende indhold fra både hjemmesider, bøger, rapporter, tidsskrifter m.m. i jeres arbejde.

Med en arbejdspladslicens er I sikre på, at tilladelse og betaling er på plads for alle i virksomheden – nemt og enkelt.

En arbejdspladslicens dækker blandt andet, når I:

  • downloader, copy-paster, skanner og printer fra materiale, som I finder på f.eks. hjemmesider, blogs og i PDF’er.
  • sender e-mails, som indeholder downloadet, copy-pastet og skannet materiale (aviser er her undtaget). 
  • viser præsentationer med kopier på Smartboard eller projektor.
  • fotokopierer fra eksempelvis aviser, bøger, artikler, noder osv.
  • bestiller digitale kopier fra Det Administrative Bibliotek – f.eks. opslagsværker, artikler og lovforarbejder*.

*Ekslusivt med en arbejdspladslicens: Det Administrative Bibliotek servicerer statslige institutioner, når der skal researches til ministersvar eller kommenteres på lovforslag. En arbejdspladslicens giver eksklusiv adgang til at bestille digitale kopier af faglitteratur, som lander direkte i indbakken. Uden en arbejdspladslicens gælder traditionel levering af papirkopier med post og kurer. Biblioteket er en del af Det Kgl. Bibliotek. Læs mere om Det Administrative Bibliotek her

Der er kun få begrænsninger

Med en arbejdspladslicens er der meget brede muligheder for kopiering af tekstmateriale. Der er dog enkelte retningslinjer og rammer for brugen af andres materiale:

  • I må kopiere 20 %, dog max. 20 sider, fra originalmaterialet.
  • Aviser, ugeaviser og disses netaviser er undtaget al digital kopiering, men må stadig printes og fotokopieres.
  • Kopier kan gemmes internt på virksomhedens drev/intranet beskyttet af password og må ikke anvendes på hjemmesider eller i markedsføringsøjemed – det kræver særlig aftale med de relevante rettighedshavere.
  • E-mails med kopier vedhæftet kan primært sendes internt i virksomheden samt eksternt til enkelte, relevante samarbejdspartnere.
  • Arbejdspladslicensen dækker kun kopiering i Danmark.

Download en guide til kopiering her 

 

Særligt ved digital kopiering
Benytter I jer af digitale kopier som f.eks. downloads, skal I være opmærksomme på, at værker, der findes her, ikke må digitalkopieres. Denne undtagelse skyldes, at ophavsretsloven giver mulighed for at nedlægge forbud.

Pt. har ingen dog nedlagt forbud.

 

Spørgsmål?

Hvis I har nogle spørgsmål, er I velkomne til at kontakte projektleder Camilla Glad eller aftalekonsulent Hanne Glud Konradsen.

Camilla Glad

Projektleder / Tlf. 35 44 14 61

Hanne Glud Konradsen

Aftalekonsulent / Tlf. 35 44 14 82