Rettighedshaverne har hastebehandlet en nødløsning, der gør det muligt for Københavns Universitet af afholde prøveeksamenerne for Kvote 2-ansøgere som fjern-eksamen.

Omkring 7000 håbefulde kvote 2-ansøgere skal om ganske kort tid deltage i en prøveeksamen, der skal afgøre, om de kan komme ind på drømmestudiet på Københavns Universitet. Men nedlukningen af Danmark betyder, at prøveeksamenerne ikke kan afholde fysisk som planlagt. I stedet for at møde op i universitetets prøvehus, så har rettighedshaverne nu sikret, at ansøgerne kan tage prøven hjemmefra. Det skyldes en hastebehandling af et forslag om en nødløsning, som netop er godkendt. Nødløsningen indarbejdes i den tillægsaftale, som Københavns Universitet og Tekst & Node i forvejen har indgået omkring kvote-2 optagelsesprøverne.

Rettighedshaverne er glade for den fleksibilitet, som Kulturministeriet har udvist i forbindelse med hastebehandlingen. Det betyder, at alle parter er bedre stillet i en tid, hvor uddannelsesinstitutionerne møder mange udfordringer.

Tillægsaftalen kan læses her.

Del denne artikel